Ons Team

De Adviesgroep

Lees hier over de Adviesgroep! De Adviesgroep bestaat uit leden met ruime bestuurlijke ervaring en expertise op het gebied van diversiteit en inclusie. Zij ondersteunen CODING door hun kennis en inzichten te delen, en dragen zo bij aan de missie van het collectief om diversiteit en inclusie binnen de Nederlandse geneeskunde te bevorderen.

Bahar Golchehr

Bahar Golchehr is (waarnemend) huisarts en expertdocent diversiteit bij de huisartsenopleiding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ze geeft ook les aan de huisartsopleiding in het AMC. Ze is gepromoveerd bij het Universitair Medisch Centrum Groningen met het proefschrift: “Performance of self-expanding covered stents in the femoropopliteal artery”. Daarnaast is ze lid van de werkgroep Diversiteit en Global Health van het NHG.

Jeanine Suurmond

Jeanine Suurmond werkt als principal investigator aan het AmsterdamUMC, waar zij zich focust op toegang tot zorg voor kwetsbare groepen en culturele competentie in de gezondheidszorg. Daarnaast is ze diversity officer van de medische faculteit van de UvA, en mede-voorzitter van de NVMO-diversiteitscommissie.

Jamiu Busari

Jamiu Busari is kinderarts en Decaan HOH Academy in het Dr Horacio Oduber ziekenhuis op Aruba. Busari specialiseerde zich aan Maastricht University in medisch onderwijs en is opgeleid tot kinderarts in het EKZ, Amsterdam. Hij heeft genoten van andere opleidingen in Nigeria, Curaçao, Canada en de Verenigde Staten. Aan Maastricht University is hij nu universitair hoofddocent medisch onderwijs, onderzoeker, en lid is van de adviesraad diversiteit en inclusie. Jamiu is ervaringsdeskundige als het om impliciete bias en discriminatie gaat; als lerende, opleider, en zorgverlener.  Hij is een internationale expert een veelgevraagde spreker over diversiteit en inclusie in de medisch zorg en opleiding. Jamiu begeleidt veel studenten en promovendi over diversiteit en inclusie in medisch onderwijs en heeft een aantal publicaties over diversiteit en privilege op zijn naam staan in internationale peer-reviewed tijdschriften.

Albertine Zanting

Albertine Zanting werkt als onderzoeker, docent en senior beleidsadviseur op het gebied van culturele diversiteit bij de Faculty of Health, Medicine en Life Sciences (FHML) van Universiteit Maastricht (UM). Met onder andere een masterdiploma “Intercultural communication” aan de University of Lugano, doet ze op dit moment promotieonderzoek naar culturele diversiteit in het medisch onderwijs. Hierin bestudeert ze hoe de constructie van culturele diversiteit in de medische onderwijspraktijk van invloed is op de inhoud van het curriculum en de leerervaringen van studenten. Albertine heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen op het gebied van interculturele communicatie en diversiteitsmanagement.

Charlie Obihara

Charlie Obihara is kinderarts en opleider kindergeneeskunde in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, gespecialiseerd in kinderinfectieziekten en immunologie, adoptie en tropische kindergeneeskunde. Samen met Dorian Maarse geeft hij trainingen interculturele communicatie, en heeft hij een boek over Interculturele communicatie in de zorg geschreven.

Volg ons!