De Nieuwspagina

Welkom op de pagina van CODING waar we al onze nieuwe projecten, vragenlijsten en nieuwtjes met u delen! Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente ontwikkelingen.

Enquête inclusieve selectieprocedures voor A(N)IOS

De werkgroep Beleid is op dit moment bezig met het opstellen van een “position paper” over het inclusiever maken van de selectieprocedures voor de opleiding tot specialist. Middels deze enquête wil de werkgroep inzichten krijgen in de zogenaamde “leaky pipeline”. Met andere woorden, hoe komt het dat de medisch specialistische zorg nog steeds weinig diversiteit kent. Waar zit de “lekkage” van een relatief diverse studentenpopulatie naar een homogene specialisten populatie?

Vul de enquête in en draag bij aan een inclusievere medische gemeenschap!

Enquête ervaringsverhalen met discriminatie in de zorgopleiding

De flexwerkgroep ‘Ervaringsverhalen’ zet zich in om inzicht te verkrijgen in de kwestie van discriminatie binnen zorgopleidingen en om de omvang ervan in kaart te brengen. De ervaringen die ze ontvangen, worden zorgvuldig samengebracht, geanonimiseerd en vervolgens en onder de aandacht brengen van belanghebbende organisaties die hier verder mee aan de slag moeten.

Iedere ervaring draagt bij aan ons begrip van de uitdagingen waarmee toekomstige zorgprofessionals mee kampen. Deel daarom ook jouw ervaring middels deze enquête en help om de toekomst van de zorgopleidingen te verbeteren.

Volg ons!