De Nieuwspagina

Welkom op de pagina van CODING waar we al onze nieuwe projecten, vragenlijsten en nieuwtjes met u delen! Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente ontwikkelingen.

Enquête inclusieve selectieprocedures voor A(N)IOS

De werkgroep Beleid is op dit moment bezig met het opstellen van een “position paper” over het inclusiever maken van de selectieprocedures voor de opleiding tot specialist. Middels deze enquête wil de werkgroep inzichten krijgen in de zogenaamde leaky pipeline. Met andere woorden, hoe komt het dat de medisch specialistische zorg nog steeds weinig diversiteit kent. Waar zit de “lekkage” van een relatief diverse studentenpopulatie naar een homogene specialisten populatie?

Vul de enquête in en draag bij aan een inclusievere medische gemeenschap!

Enquête ervaringsverhalen met discriminatie in de zorgopleiding

De flexgroep Ervaringsverhalen wilt inzicht krijgen in de kwestie discriminatie binnen zorgopleidingen en de omvang van dit probleem. De ervaringen die ze ontvangen, worden zorgvuldig samengebracht en geanonimiseerd.

Iedere ervaring draagt bij aan ons begrip van de uitdagingen waar toekomstige zorgprofessionals mee kampen. Deel daarom ook uw ervaring middels deze enquête en help om zorgopleidingen in de toekomst te verbeteren!

‘Denkt u dat u christelijke patiënten ook goed behandelt?’

06 okt 2022

Bahar Golchehr, gepromoveerd huisarts en universitair docent, wordt vanwege haar naam en roots regelmatig gediscrimineerd. En ze is niet de enige. Samen met anderen richtte ze CODING op, een collectief dat hierover bewustzijn wil kweken.

Hoe ver zijn we al? Diversiteit en inclusie in het medisch onderwijs

26 sept 2023

Diversiteit en inclusie zijn begrippen die je steeds vaker hoort. Maar wat betekent het? En hoe zit het in het medisch onderwijs?

Volg ons!